فیل بیشه آفریقایی

بخش ها:

  1. سیرتکامل و طبقه بندی فیل بیشه آفریقایی

    • امروزه، فیل بیشه آفریقایی بزرگترین موجودات زنده روی خشکی هستند، برخی از فیل ها تا وزن بیش از 6 تن رشد می کنند. تصور می شود که فیل از واژه ای یونانی به معنای عاج نامگذاری شده است، که به این معنی است که فیل ها به دلیل عاج های بلند منحصر به فردشان نامگذاری شده اند. اگرچه بسیاری از اجداد فیل بیشه آفریقایی در آخرین دوره عصر یخبندان منقرض شدند (از جمله ماموت پشمالو)، امروزه سه گونه مجزا از فیل باقی مانده وجود دارد که فیل آسیایی (که تعدادی از زیر گونه های آن وجود دارد)، فیل بیشه آفریقایی و فیل جنگلی آفریقایی هستند. اگرچه این دو گونه فیل بسیار شبیه هستند، فیل بیشه آفریقایی به طور کلی بزرگتر از فیل جنگلی آفریقایی است، که دارای گوش های گردتر و عاج های صاف تر هستند.

  2. ظاهر و آناتومی فیل بیشه آفریقایی

    • فیل بیشه آفریقایی بزرگترین پستاندار خشکی شناخته شده روی کره زمین است، در حالیکه فیل بیشه های آفریقایی نر تا 3.5 متر ارتفاع می رسند و فیل های ماده کمی کوچکتر در حدود 3 متر قد دارند. بدن فیل بیشه های آفریقایی همچنین می تواند به طول بین 6 و 7 متر رشد کند. عاج های فیل بیشه آفریقایی می توانند نزدیک به 2.5 متر طول داشته و معمولا وزنی بین 50 تا 100 پوند داشته باشد، که تقریبا برابر با اندازه یک انسان بالغ کوچک است. فیل بیشه آفریقایی دارای 4 دندان آسیایی با وزن تقریبی 5 کیلوگرم و طول حدود 12 اینچ است. هنگامیکه جفت دندان های آسیایی جلویی در دهان فیل بیشه آفریقایی پوسیده و تکه تکه می شوند، جفت دندان عقبی به جلو آمده و دو دندان آسیایی جدید در پشت دهان فیل بیشه آفریقایی ظاهر می شود. فیل بیشه های آفریقایی 6 بار در طول زندگیشان دندان هایشان را جایگزین می کنند اما هنگامیکه بین 40 تا 60 سال سن دارند، در صورتیکه دیگر دندانی نداشته باشد احتمالا از گرسنگی خواهد مرد، که متاسفانه علت مشترک مرگ فیل در بیابان های آفریقا است.

  3. زیستگاه و پراکندگی فیل بیشه آفریقایی

    • اگرچه محدوده واقعی اجداد فیل بیشه های آفریقایی درست در مدار قطب شمال قرار دارد، امروزه فیل بیشه آفریقایی عمدتا در مناطق جنوبی و مرکزی آفریقا در گله های عشایری یافت می شود که در دشت ها و علفزارهای آفریقا در حال چرا برای غذا و یافتن برکه های آب هستند. برخلاف فیل جنگلی آفریقایی کمی کوچکتر، فیل بیشه آفریقایی در دشت های هموار بدون درخت و درختچه زارهای قاره آفریقا در گروه هایی که شامل مادران و گوساله هایشان است زندگی می کنند. به طور کلی، گله های فیل بیشه آفریقایی حدود 10نفر هستند اما برای گروه های خانوادگی اصلا رایج نیست که به هم بپیوندند، طایفه ای تشکیل می دهند که می تواند دارای بیش از 1000 فیل باشد. این سبک زندگی بسیار اجتماعی به این معنی است که فیل بیشه های آفریقایی روی دشت های باز آفریقا کمتر آسیب پذیر هستند.

  4. سبک زندگی و رفتار فیل بیشه آفریقایی

    • فیل بیشه آفریقایی نه تنها یک پستاندار اجتماعی بلکه بسیار فعال نیز هست. فیل بیشه های آفریقایی حیواناتی عشایری هستند این بدان معنی است که آن ها دائما در جستجوی غذا حرکت می کنند، بنابراین حرکت در این گله های خانوادگی به آن ها امکان محافظت بیشتر از شکارچیان و عناصر را می دهد. خرطوم فیل بیشه آفریقایی یکی از برجسته ترین ویژگی های آن است و این بینی فوق العاده دراز نه تنها به اندازه کافی برای جمع کردن و دسته کردن غذا انعطاف پذیر است بلکه می تواند آب را نیز جمع کند. خرطومش به همراه عاج های آن می توانند برای دفاع خود در برابر شکارچیانی مانند شیر ها، و همچنین جنگ با سایر فیل بیشه های آفریقایی نر در طی فصل جفت گیری استفاده شوند. فیل بیشه های آفریقایی به عنوان حیواناتی بسیار باهوش و احساساتی و عاطفی شناخته می شوند که رفتارهای شامل عشق ورزیدن و دریافت عشق، مراقبت و توجه عمیق به جوانان و اندوه و سوگواری برای بستگان مرده شان نشان می دهند.

  5. چرخه حیات و تولید مثل فیل بیشه آفریقایی

    • فیل بیشه های آفریقایی تمایل به زندگی نسبتا طولانی دارند، به طور متوسط طول عمر آن ها بین 60 تا 70 سال است، فیل بیشه های آفریقایی ماده بعد از 10 یا 11 سال به بلوغ جنسی می رسند (قادر به تولید مثل هستند)، اما تصور می شود بیشترین باروری در سنین بین 25 تا 45 سال است. با این حال فیل بیشه های آفریقایی نر، اغلب تا سن تقریبا نزدیک به 20 سالگی به بلوغ جنسی نمی رسند. بعد از جفت گیری و یک دوره حاملگی تا دو سال، فیل بیشه آفریقایی ماده یک بچه فیل به دنیا می آورد ( دوقلو ها شناخته شده اما بسیار نادر اند). بچه فیل بیشه آفریقایی به مدت 2 سال مراقبت می شوند اما تا زمانیکه به اندازه کافی بزرگ شده (حدود 6 سال) تا از خود محافظت کنند تحت رهبری و محافظت گله باقی می مانند. در این مرحله عاج های بچه فیل بیشه آفریقایی شروع به رشد می کنند.

  6. طعمه و غذای فیل بیشه آفریقایی

    • برخلاف جثه عظیمش، فیل بیشه آفریقایی یک پستاندار علفخوار است این به این معنی است که با یک رژیم غذایی تنها متشکل از علف ها و مواد گیاهی زنده می ماند. بخش عمده ای غذای فیل بشه آفریقایی از برگ ها و شاخه های جدا شده از درختان و بوته هایی است که با خرطومش استفاده می کند. فیل بیشه آفریقایی همچنین از میوه ها و علف ها تغذیه می کند و از عاج های تنومندش برای کندن ریشه در زمین و کندن پوست درختان استفاده می کند. غذا با استفاده از خرطوم در دهانش تغذیه می شود، و دندان های بزرگ و مسطح فیل بیشه آفریقایی ابزاری عالی برای خرد کردن پوشش گیاهی و گیاهان هستند تا بتوانند راحتتر هضم شوند.

  7. تهدیدها و شکارچیان فیل بیشه آفریقایی

    • فیل بیشه آفریقایی هیچ گونه شکارچی طبیعی ندارد تا بقایش را تهدید کند، عمدتا به دلیل جثه بزرگش و واقعیتی که فیل بیشه های آفریقایی اغلب در امنیت گله باقی می مانند. فیل بیشه های آفریقایی غول های آرام آفریقایی هستند و می توانند بدون هیچ مشکلی با سایر پستانداران و پرندگان بزرگ در بیابان های آفریقا زندگی کنند. در دنیای حیوانات، شیر ها و کفتاران گاهی ممکن است بتوانند یک فیل بیشه آفریقایی جوان را ربوده و از مادرش جدا کنند و همچنین شناخته می شود که به بزرگسالانی که پیر و بیمار هستند و بنابراین بیشتر آسیب پذیر هستند حمله می کنند. انسان هایی که فیل بیشه آفریقایی را برای عاج هایش شکار می کنند بزرگترین تهدید برای زنده ماندن آن ها و از دست رفتن محیط زیستشان در سراسر قاره هستند.

  8. ویژگی ها و حقایق جالب درباره فیل بیشه آفریقایی

    • در اوایل قرن نوزدهم، داستان فیل بیشه آفریقایی با بیش از 5 میلیون نفر که تصور می شد در قاره آفریقا در حال گردش هستند بسیار متفاوت بود. اما، با توجه به بالا رفتن تقاضا برای عاج، تصور می شود جمعیت فیل بیشه آفریقایی در برخی مناطق به 85 درصد کاهش یافته است. گفته می شود گوش های بزرگ فیل بیشه آفریقایی تا حدی شبیه به آفریقا شکل گرفته است، اما این فلپ های بزرگ پوست فقط برای شنیدن نیستند، آن ها ابزاری حیاتی برای خنک نگه داشتن فیل در گرمای آفریقا است. مانند بسیاری از علفخواران یافت شده در سراسر آفریقا، بچه فیل ها می توانند از بدو تولد راه بروند تا شانس بقایشان را به حداکثر برسانند. فیل بیشه آفریقایی بالغ می تواند هر روز بیش از 50 گالن آب بنوشد، و قادر اند به طور همزمان 1.5 گالن از آب را درون خرطوم هایشان بکشند.

  9. رابطه فیل بیشه آفریقایی با انسان ها

    • متاسفانه، به دلیل افزایش علاقه خارجی در آفریقا و شگفتی های عجیب و غریبش ( به ویژه در اواسط قرن بیستم)، یک سقوط ویرانگر، جمعیت فیل بیشه آفریقایی را به سمت انقراض کشاند. بعد از کشته شدن بی رحمانه فیل های بیشه آفریقایی توسط شکارچیان به دلیل عاج هایشان برای سال ها، بسیاری از زیستگاه های بومی فیل بیشه های آفریقایی ناپدید شدند. در سال 1989 پس از کاهش چشمگیر جمعیت فیل ها در سرتاسر قاره، ممنوعیت شکار عاج فیل در سراسر جهان آغاز شد. در بخش های شمالی و مرکزی آفریقا، اکنون فیل بیشه آفریقایی نادر و محدود به مناطق حفاظت شده است، و با این حال در جنوب نیز داستان مشابه است، تصور می شود جمعیت فیل های آفریقایی جنوبی با توجه به تخمین 300,000 نفری در منطقه بهتر عمل می کنند.

  10. زندگی امروزی و وضعیت بقای فیل بیشه آفریقایی

    • امروزه، اگرچه وضعیت فیل بیشه آفریقایی در حال بهبودی است، هنوز هم جمعیت فیل بیشه آفریقایی از روی افزایش سطح شکار غیر قانونی و تخریب زیستگاه ها تهدید می شود. جنگل زدایی در قلمرو فیل بیشه آفریقایی بدان معنی است که فیل بیشه های آفریقایی هردو غذا و پناهگاهشان را از دست داده که باعث می شود آن ها در حیات وحش بیشتر آسیب پذیر شوند. علیرغم این ممنوعیت، فیل بیشه آفریقایی دائما در معرض تهدیدهای شکارچیانی قرار دارند که فیل ها را برای عاج هایشان شکار می کنند.